Prepararea aluatului foietaj 1

Pentru ca am avut astazi o discutie cu cineva pe tema folosirii foilor de foietaj de casa in locul celor congelate, pentru ca sunt mult mai bune si mai proaspete, mi-am zis sa profit de ocazie si sa va arat cat de simplu se pot face aceste foi, cu un minim de efort. Ele pot fi folosite pentru a face placinte in diverse forme umplute cu carne, legume, fructe, branza, nuca etc sau pentru fel de fel de prajituri cu creme. Aceasta reteta e prima varianta, a doua se face putin diferit dar v-a voi arata data viitoare.

Ingrediente foietaj:

Foaia 1: 7 linguri rase faina, 7 linguri ulei
Foaia 2: 1/2 pachet unt (margarina), sare, 14 linguri faina, lapte atat cat sa obtinem un aluat care sa poata fi modelat, sare.

Pentru a face prima foaie se face o pasta din ulei si faina. Pentru cea de a doua foaie se amesteca toate ingredientele, se face un aluat care se intinde pe masa de lucru cu sucitorul, iar deasupra se intinde prima foaie, adica pasta care a fost facut-o mai sus, cu ajutorul unui cutit.

DSCN8983

 

DSCN8984

Se impatureste foaia formata ca in imagine si se da la frigider pentru 1/2 de ora. Acest aluat e unul care nu are multe straturi subtiri de aluat asa cum are cel congelat din comert. Pentru a obtine mai multe straturi se fac 3 impaturiri la intervale de 2o de minute, timp in care se tin in frigider. Insa varianta 2 de aluat are mai multe straturi, veti vedea la momentul potrivit.

DSCN8985 DSCN8986

Dupa ce aluatul s-a odihnit, se taie in bucati in functie de ce anume va doriti sa faceti, dupa care cu ajutorul unui sucitor se intind bucatile respective.

Iata cum arata foile pe care le-am folosit la Cremsnit

DSCN9070

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>