Craquelin

DSCN0473

Craquelin sunt niste minichoux-uri umplute cu crema de vanilie care au deasupra o crusta crocanta si dulce, reteta lor am gasit-o pe net. Sunt foarte bune si daca stiti sa faceti gogoselele de minichoux atunci cu siguranta veti sti sa faceti si craquelin. Ele pot fi colorate sau simple in sensul ca in compozitia de crusta nu se va mai pune colorant. Insa cele colorate sunt mai ochioase. Din pacate nu am avut timp sa fac poze cu etapele de executie a craquelin-elor, dar cu prima ocazie cand le voi face din nou promit ca voi reveni si cu pozele respective.

Ingrediente crusta:

  • 40 gr zahar brun (in nici un caz zahar alb)
  • 50 gr unt 82% grasima
  • 40 gr faina alba

Aceste cantitati se dubleaza sau tripleaza in functie de necesitati.

Mod de preparare

Zaharul, untul aflat la temperatura camerei se amesteca cu faina cernuta. Se întinde aceasta coca intre doua foi de hârtie de copt, 3 maxim 4 mm grosime. Se lasa la frigider câteva ore sa se întărească apoi se taie cerculete de dimensiunea minichoux-urilor necoapte aflate pe tava. Daca vreti sa puneti colorant se fac 3-4 portii de crusta in care se pune cate o culoare preferata in fiecare portie(cateva picaturi). Cerculetele astfel obtinute se aseaza deasupra pe minichoux-uri. Se da tava cu craquelin la cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius (vezi reteta de Gogosele pentru minichoux-uri click pe link).

In imaginea de mai jos aveti un exemplu de platou pe care se afla si craquelin pe langa alte prajituri.

DSCN0477

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>